Hjorthagskyrkan nästa

Nu är det klart! Drottningholms Barockensemble och konsertserien Barock på Sabbatsberg flyttar vid årsskiftet till Hjorthagskyrkan nära Ropsten i Stockholm. Konsertserien har försett stockholmarna med ett 50-tal lördags-
konserter sedan starten 2005. Men på det femte året tröttnade ensemblen på de musikaliska begränsningarna i den lilla Sabbatsbergskyrkan. Bättre akustik och mer plats för både medverkande och publik stod därför högt på önskelistan när sökandet efter ny konsertlokal började tidigare i år. Hjorthagskyrkan, som ligger i Engelbrekts församling, visade sig passa perfekt för ändamålet. Valet blev därför enkelt – inte minst för att församlingen har visat sig engagerad och tillmötesgående från första början. Juloratoriet del 1-3 blir alltså den sista konserten i Sabbatsbergskyrkan. Våren 2010 återuppstår Barock på Sabbatsberg i Hjorthagskyrkan, men under nytt namn och med nya möjligheter att t.ex. kunna göra större verk. Vad konsertserien ska heta i nya lokalen är inte klart. Trots att läget kan verka avskilt är Hjorthagskyrkan lättillgänglig. Både tunnelbana och buss 55 finns i närheten och det är som regel lätt att hitta parkeringsplats.