Toystories – en musikalisk resa i Gullivers fotspår

Kan musik låta som vatten? Kan en fiol kvittra? Kan en cello vara arg? Hörs tårar? Hur ser en jättes noter ut? Och kan man spela musik på riktigt med leksaksinstrument? Följ med på en musikalisk leksakssaga för hela familjen, där endast fantasin sätter gränser!

Program
Edmund Angerer (1740-1794): Leksakssymfonin (Cassatio i G-dur)

Samt musik av bl.a.
Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Antonio Vivaldi (1678-1741)
Franz Schubert (1797-1828)

Medverkande
Torbjörn Lillieqvist, presentatör
Drottningholms Barockensemble (6 musiker)
Barnen…

Konsertlängd
40 minuter
Lämpar sig bäst för barn mellan 6-12 år.

 

Huvudnumret i denna konsert är Angerers Leksakssymfoni (som man länge tillskrivit Haydn). I kombination med Leksakssymfonin sker en utflykt i den resande Gullivers fotspår där barockmusik gestaltar fågelkvitter, vädrets skiftningar och olika slags känslor. Detta är en unik familjeföreställning med Drottningholms Barockensemble där Torbjörn Lillieqvist fängslar publiken med sitt berättande. En spännande och inspirerande upplevelse för såväl vuxna som barn där publiken får lyssna, titta och interagera med de uppträdande.

Programmet är ett helhetskoncept där barn medverkar genom att spela leksaksinstrumenten i Leksakssymfonin. Barnen förbereder sig och övar stämmorna i förväg med hjälp av en musiklärare på den egna skolan (klockspel, lergök, harskramla, leksakstrumpet m.m.).

Därefter sker repetitioner tillsammans med Drottningholms Barockensemble under ledning av ensemblens egen slagverkare och slutligen blir barnen en del av föreställningen under genrep och konsert. Här får vi njuta av samspel och samverkan mellan olika aktörer, där musik med och för barn är den gemensamma nämnaren.

För frågor och prisuppgifter, välkommen att kontakta oss! Kontaktuppgifter hittar du här.

Tillbaka till ”För arrangörer”