För arrangörer

Här kan du som arrangör se olika förslag på konsertprogram. Är du intresserad av något av dessa, eller har du egna idéer? Välkommen att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du här.

Bilder:
Klicka på bilden för att ladda ner högupplöst version.

DBE_AlexanderKenney_thumb
Fotograf: Alexander Kenney

 

Toystories – en musikalisk resa i Gullivers fotspår

Kan musik låta som vatten? Kan en fiol kvittra? Kan en cello vara arg? Hörs tårar? Hur ser en jättes noter ut? Och kan man spela musik på riktigt med leksaksinstrument? Följ med på en musikalisk leksakssaga för hela familjen, där endast fantasin sätter gränser!

Läs mer

 

Festa Napoletana

I djupet av Neapels obeskrivbart vackra musikskatter hittar vi dessa tonsättningar som inte framförts sedan 1700-talet. Musiken tar oss med till det varma syditalien med dess sprudlande folkliv och livsbejakande fester. Hetta, passion, eld och glöd för oss till nya och obesökta platser där ingen lämnas oberörd. Välkommen att följa med!

Läs mer

 

Folia – galenskapens förförelse

Låt dig förföras! Låt dig dras med i denna magiska musik, där galenskap och dans är huvudtemat. Här blandas lekfullhet, glädje och skratt med allvar, smärta och sorg, allt i en musik som full av energi kommer beröra lyssnaren på djupet. Allt och inget är självklart, det är bara att följa med i känslornas mångfacetterade och dramatiska värld. Du kommer inte kunna göra motstånd!

Läs mer

 

Klimat och väder – teman med globala variationer

Naturen, elementen och vädrets makter har fascinerat människan i alla tider, det kan vi se inte minst hos några av 1700-talets färgstarka tonsättare och deras kompositioner. Dessa faktorer har gett upphov till dramatiska, spektakulära tonsättningar och tongångar som säkerligen chockerade dåtidens åhörare. Klimatet är i ständig förändring, så även människan och musiken, men fascinationen för klimatet består, vilket framgår tydligt i detta förnyande och otraditionella program. Allt inramat av meteorologen Helen Tronstads iakttagelser om klimatets utveckling.

Läs mer

 

Magnificat! Magnificat!

Johann Sebastian Bach, barockens okrönte mästare möter Sven-David Sandström, den svenska modernismens mästare i en galet spännande oratorieduell! Magnificat är den lovsång den havande Maria utbrast i då hon besökte Johannes Döparens mor Elisabet. Genom tiderna har många kompositörer inspirerats av händelsen och i ett samarbete mellan Drottningholms Barockensemble och en kammarkör möts epokerna i två Magnificat, ett historiskt och ett modernt.

Läs mer

 

Klimatsmart rymdäventyr i Bachs sällskap

Vi bjuder här på två av barockens absoluta höjdpunkter i möte med tre nyskrivna verk specialkomponerade för Drottningholms Barockensemble. Smältande isar, klimatförändringar och universums mysterium är några av ingredienserna i detta djärva konsertprogram som ramas in av Johann Sebastian Bachs Brandenburgkonserter nr. 4 och 5. Håll till godo med lite gammalt och mycket nytt!

Läs mer

 

Madrid by night, Boccherini style! Beethoven septett, serenade style!

Vi mixar Madrids nattliv med serenad i Wien och bjuder på kammarmusik när den är som allra bäst! Boccherinis beskrivning av det nattliga livet i Madrid och Beethovens septett bildar en fin enhet, två fantastiska stycken som när de spelas tillsammans både kompletterar och lyfter varandra. 

Läs mer

 

Pukor och trumpeter i krig och fred

Barocken brukar kallas den gyllene eran för naturtrumpeten. En mängd musik för ekvilibristiska trumpetare skrevs under perioden. Att höra Drottningholms Barockensembles blåsare och pukslagare släppa loss med inte mindre än fyra trumpetsolister och en puksolist blir en glänsande, virtuos och praktfull barockupplevelse! Luta er tillbaka och njut!

Läs mer

 

Stora mästare – virtuosa solister

Några av barockmusikens största mästare möter här mästarmusikerna i Drottningholms Barockensemble. Ett gnistrande program som bjuder på verk av våra mest älskade tonsättare. Drottningholms Barockensemble har verkat över 40 år och är en av de äldsta ensemblerna i Europa inom tidig musik. En ensemble i ständig förändring och förnyelse, här i hela sin ståtliga prakt och med solister i världsklass, framför barockmusik precis så som du vill höra den!

Läs mer

Lämna ett svar