Inbjudan till tidig musik-kurs, 19–21 juli 2019

Än en gång vill vi bjuda in stråkmusiker, klaverspelare och slagverkare, både amatörer och professionella som vill förkovra sig i spel på tidstypiska instrument, till Tidig musik-kurs i Huaröd. Lärare är musiker ur Drottningholms Barockensemble och Concerto Copenhagen:

  • Elin Gabrielsson och Hannah Tibell, barockviolin
  • Malin Sandell-Larsson, barockcello
  • Olof Larsson, violone och viola da gamba
  • Björn Gäfvert, cembalo
  • Johnny Rönnlund, slagverk

Kursen omfattar solospel, kammarmusik och continuospel. Vi musicerar tillsammans, äter god mat och njuter av de vackra omgivningarna. I år följer kursen omedelbart efter FFTM:s speldagar i Kivik, så varför inte passa på att fortsätta från det havsnära Kivik till Huaröd, uppe på Linderödsåsen.

Eftersom vi i år erbjuder undervisning i slagverk, vill vi också satsa lite extra på dans, som var ett viktigt element under barocken. Till vär hjälp har vi glädjen att välkomna danspedagogen Anna Löfgren, som kommer att förevisa och instruera oss i sällskapsdans från tiden.

FFTM:s ordförande Bernt Malmros ger oss en introduktion till instrumental dansmusik i Sverige, och kommer att med sin cello och sin fiol instruera i spel till de olika danser som Anna valt ut.

Varje morgon har du också möjlighet att delta i ett QiGong-pass, under ledning av blockflöjtisten Göran Månsson, boende i Huaröd. Kursen avslutas med att lärare och kursdeltagare tillsammans ger en konsert i Huaröds kyrka.

Kostnad för kursen

3000 kr. För medlemmar i FFTM och studenter 2700 kr. Inkluderat i priset är även mat och inkvartering, dels i byn, dels på B&B i angränsande byar.

Kursplats

Isidors kulle, Bingstorpsvägen 90-0, 298 93 Huaröd, alternativt i Klubbhuset, Karlins väg 20, mitt emot Huaröds Lanthandel. Bestämd plats meddelas senare.

Närmaste flygplats: Kristianstad Österlen Airport (BRA)
Tågdestination: Kristianstad Centralstation

Anmälan

Per e-post till: maritbergmansandklef@hotmail.com senast 20 juni 2019. Förutom adressuppgifter, mobilnummer och musikalisk bakgrund, ange också eventuella livsmedels- eller andra allergier. Hundar och katter finns på gården, hästar och kor i omgivningarna. Kursavgiften inbetalas senast 20/6 på plusgiro 1619946-5. Begränsat antal platser.

Har du frågor?

Kontakta Marit Bergman Sandklef 070-7382197 (eller e-post) och Per Sandklef 070-4401904. Varmt välkomna!

 

Hälsningar
Föreningen Kultur i Huaröd (QjHu) genom Marit och Per Sandklef