Rose, liz, printemps!

På lördag den 16/3 kl 15 i Hjorthagskyrkan bjuder Drottningholms Barockensemble på ett av de första vårtecknen med kammarkonserten Rose, liz, printemps, med musik av Machaut, Caccini, Monteverdi m.fl. Konsertens titel är tagen från inledningen till Guillame de Machauts vackra och uttrycksfulla hyllning till våren och kärleken: ”Lilja, ros, vår, grönska. Blomma, balsam och sötaste parfym. Skönhet, du överträffar i ljuvlighet…”

En av sångerskan Lena Susanne Norins specialiteter är den raffinerade franska medeltidsmusik som brukar kallas ”Ars Subtilior”. Förutom denna sällsamma 1300-talsmusik innehåller programmet sånger med vårkänsla och vildsint violinmusik från Monteverdis tid, i början på 1600-talet.

Lena Susanne Norin är en eftersökt konsert- och oratoriesångerska runt om i Europa. Hon framför musik från ett flertal epoker, från 1100-tal fram t.o.m. 1800-tal. Under de senaste tjugo åren har hon samarbetat med många välkända europeiska ensembler, vilket bl.a. resulterat i ett stort antal skivinspelningar. Läs mer om programmet här. Varmt välkommen!