Angeläget samspel med Nacka musikskola

De senaste 20 åren har det skett en tydlig förändring i barns och ungdomars val av instrument vid musik- och kulturskolor. De traditionella orkesterinstrumenten har i stor utsträckning fått lämna plats för de i media så flitigt exponerade instrumenten inom populärkultur. Drottningholms Barockensemble, där flera medlemmar även arbetar som lärare inom musikskolan, vill uppmärksamma och påverka denna utveckling och har initierat ett samarbete med Nacka musikskola. I två konserter, söndag den 21/4 i Engelbrektskyrkan och tisdag den 23/4 i Nacka aula medverkar ett drygt hundratal medverkande elever, lärare och musiker. Detta bildar upptakten till samarbetet och är en manifestation för ett musiksverige med mångfald och kvalitet. Genom att förebilda, engagera och samspela med elever och lärare i Nacka musikskola hoppas vi i Drottningholms Barockensemble inspirera barn och ungdomar till att bredda sin repertoar. Vi vill skapa en nyfikenhet för klassisk musik allmänhet och barockmusiken i synnerhet. Varmt välkommen!