Nystart för samarbete: två Händelkvällar på Konserthuset i Stockholm

Den 29 och 30 januari 2014 fylls Stockholms konserthus av Händels musik, framförd av Eric Ericsons Kammarkör och Drottningholms Barockensemble. Under två festkvällar med olika program får kosmopoliten Georg Friedrich Händel (1685-1759) – född i Tyskland, utbildad i Italien och verksam i England – fullt fokus. Konsertkvällarna får samlingstiteln ”För er som älskar Händel!”. Under onsdagskvällens ”Water Music and Dixit” framförs Dixit Dominus tillsammans med instrumentalmusik som Water Music och vid torsdagens ”Four oratorios” blir det höjdpunkter ur oratorierna Belshazzar, Solomon, Theodora och Messias. Det hela avslutas med Hallelujakören. Efter konserterna öppnas en engelsk pub i foajén med musikaliska överraskningar, allt enligt Ale house-traditionen. Konserterna är ett samarbete mellan Stockholms konserthus och Eric Ericsons Kammarkör. Biljetter säljs via Konserthusets ordinarie biljettbokning.