Himmelska kantater i Engelbrekt

Söndag 17 mars kl 17 klingar Himmelska kantater i Engelbrektskyrkan. Drottningholms Barockensemble och kören Olaus Petri Vocalis från Örebro gör under ledning av Mats Bertilsson fyra av Johann Sebastian Bachs mer sällan spelade kantater: BWV 77 ”Du sollt Gott, deinen Herren, lieben”, BWV 96 ”Herr Christ, der ein’ge Gottessohn”, BWV 25 ”Es ist nichts Gesundes an meinem Leibe” och BWV 181 ”Leichtgesinnte Flattergeister”. Alla dessa kantater är komponerade under Bachs två första år i Leipzig. I två av inledningskörerna sjunger kören en intrikat polyfon stämväv medan koralen presenteras i orkestern, och man kommer få höra både tre altblockflöjter och sopraninoblockflöjt. Och musiken är ju givetvis lika fantastisk som alltid! Biljetter finns att förköpa på ticketmaster.se.

Obs! Missa inte Mats Bertilssons konsertpresentation med både kör och orkester kl 15.30-16!