Skandinavisk Superbarokk

Söndag 29 september 2019 kl. 18:00–19:30

Gunnar Sævigs sal, Griegakademiet

Bergen Barokk og Drottningholms Barock­ensemble er to av de skandinaviske barokk­ensemblene som har vært virksomme i noen år. I 2018 og 2019 bestemte de seg for å besøke hverandre, spesielt fordi fiolinisten Stefan ­Lindvall er en sentral musiker i begge.

På denne konserten samarbeider de om et ­program med Georg Philipp Telemanns ­Sinfonoia Spirituosa og Concerto for blokkfløyte, fagott og strykere, en Suite i G dur av Johann Ludvig Bach og instrumentalutdrag av operaen ­Ariodante av Georg Friedrich Händel.

Programmet kan i høy grad kalles høybarokt, stemnings- og uttrykksfullt. Det er barokke affekter, gestikk og klangfullhet i hver frase, og en nyoppusset og akustisk oppgradert Gunnar Sævigs Sal danner rammen for møtet mellom topp musikere fra Stockholm og Bergen.

Fra Drottningholms Barockensemble
Sven Aarflot – fagott
Elin Gabrielsson – fiolin
Olof Ander – bratsj

Fra Bergen Barokk
Frode Thorsen – blokkfløyte
Stefan Lindvall – fiolin
Siri Hilmen – cello