Barokkanerne bjuder in till konsert i Riddarhuset 3 okt kl 19.

Blockflöjtvirtuosen Ingeborg Christophersen tillsammans med Barokkanerne presenterar en musikalisk resa till Venedig – ”den adriatiska pärlan”, som en gång var bland de mäktigaste och rikaste städerna i världen. Med blockflöjten som utgångspunkt utforskar detta program det rika musikaliska arvet från den maritima republiken Venedig på 1600- och 1700-talet, med kompositörer som Bassano, Castello, Galuppi, Legrenzi, Marini, Uccellini och särskilt Vivaldi. Den sistnämndes talrika virtuosa konserter för flautino representerar något av den mest krävande och magnifika musiken som någonsin skrivits för instrumentet. De framställer den venetianska prestezzan, där komponerandet kännetecknades av ett hastigt skapartempo, kombinerat med en mästerlig känsla av form.

Ingeborg Christophersen är en av Norges bästa blockflöjtister och uppskattas för sin virtuositet, musikalitet och inbjudande sätt att presentera musiken. Från Bassanos diminutioner av Palestrinas fem-röstmotett, Pulchra es amica mea, till Vivaldis Il Gardellino, visar hon de många färgerna och karaktärerna i den venetianska blockflöjtsrepertoaren. Däremellan presenterar vi musik för stråkar och continuo, från Marinis melankoliska Passacaglia till Galuppis eleganta konsert i g-moll.

Program
Antonio Vivaldi Concerto per Flautino in C major RV 444Allegro non molto – Largo – Allegro molto
Dario Castello Sonata 10 from a collection for two violins and continuo
Giovanni Bassano Pulchra es amica mea (diminutions of Palestrina’s motet)
Baldassare Galuppi Concerto a quattro no 1Grave e adagio – Spiritoso – Allegro
PAUS
Antonio Vivaldi Concerto for strings in G minor RV 157Allegro – Largo – Allegro
Biagio Marini Passacaglia in G minor from op 22
Marco Uccellini Aria Quinta sopra la Bergamasca
Giovanni Legrenzi Sonata seconda a 4 from La Cetra, op 10 Tempo giusto – Allegro – Adagio – Allegro e presto
Antonio Vivaldi Concerto del Gardellino in D major RV 428 Allegro – Cantabile – Allegro
Musiker
Ingeborg Christophersen, recorders
Huw Daniel & Jesenka Balic Zunic, violins
Mari Giske, viola
Gunnar Hauge, cello
Jadran Duncumb, theorbo
Christian Kjos, harpsichord
Biljetter förköpes via länken nedan.
https://www.ticketmaster.se/…/recordare-venezia…/600583
Konserten sker i samarbeta med Drottningholms barockensemble