Händel Svenska Messias 1786
10/12 kl 19 Riddarhuset – UTSÅLD
11/12 kl 15 Hjorthagskyrkan

Foto: Jörgen Sälde

Hjorthagens Vokalensemble
Solister ur ensemblen
Drottningholms Barockensemble
Karin Oldgren, dirigent

2017 skedde ett unikt »återuruppförande« av något som ingen hade hört klinga sedan 1786. Det rörde sig om det första svenska framförandet av G. F. Händels Messias, vilket ägde rum i Riddarhusets stora sal den 12 februari 1786. Den svenska versionen är en sällsynt inblick i ett omfattande teamwork 1786 av översättare, musiker, notkopister och organisatörer. På samma sätt har detta gjorts möjligt av ett samarbete 2017 mellan musikforskare, dirigent, orkester, musiker, sångare, Riddarhuset och Svenska kyrkan. Det är mycket glädjande att Messias, ett av våra mest älskade musikverk, numera får klinga på ett för dagens lyssnare helt nytt sätt: så som det klingade en kall vintereftermiddag för 235 år sedan.
Längd: ca 2 tim inkl paus

Biljetter via ticketmaster.se, medlemsrabatt gäller för konserten i Riddarhuset

Från och med den 1 december ska alla besökare över 18 år kunna visa upp giltigt vaccinationsbevis samt ID vid besök på kulturevenemang med mer än 100 besökande.
Se därför till att ha ditt vaccinationsbevis och ID tillgängligt inför konsertbesöket.