Johann Sebastian Bach Matteuspasionen
Västerås domkyrka 24 mars kl 18

Söndag 24 mars kl 18.00
Matteuspassionen
J.S. Bach

Västerås domkyrkas körer framför ett av musikhistoriens mest älskade verk tillsammans med Drottningholms barockensemble och solister. Ett storslaget oratorium på liv och död.
Det är evangelisten Matteus berättelse om Jesus sista dagar och hans väg mot korset, som ligger till grund för verket. Dess solopartier reflekterar över de dramatiska händelserna medan körsatser och koraler fungerar som församlingens svar på hur dramat utvecklade sig. Koralerna spänner alltså som en bro, från händelserna för snart 2 000 år sedan, via Bach och hans församlingsbor ett drygt sekel efter reformationen, hela vägen in i vår tid.
Sofia Niklasson, sopran – Karolina Blixt, alt – Mats Carlsson, evangelist/tenor – Lars Johansson Brissman, Pilatus/bas – Joakim Schuster, Kristus
MariakörenVästerås domkyrkas motettkörCantores MariaeGosskörenDrottningholms barockensembleNils-Erik Sparf, konsertmästare – Benjamin Åberg, dirigent
Konsertlängd: 3 timmar (inklusive 15 minuters paus)
Biljetter via ticketmaster.se från och med 11 mars. Biljetter går även att köpa i domkyrkan lördagarna 16 och 23 mars kl 12.40-13.30. Biljetter säljs även, i mån av plats, 90 minuter innan konserten. Behöver du hjälp med utskrift av biljett, ring 021-10 76 01, vardagar kl 8-16.