Torups slott söndag 9 juni kl 16.00: 1600-talets musik med Drottningholms Barockensemble

Exklusiv konsert i Torups slottssalar där medlemmar ur Drottningholms Barockensemble tittar tillbaka på det barocka 1600-talet.

Vi får lyssna till musik av bl annat

Henry Purcell, en av den engelska barockens mest betydande tonsättare.

Heinrich Franz Biber. Österrikisk tonsättare, violinvirtuos och kyrkomusiker. Utvecklade violinspelet avsevärt. Komponerade en mässa med, antagligen, den tidens största antal medverkande. Verksam vid domkyrkan i Salzburg, ganska exakt 100 år innan W. A. Mozart innehade den tjänsten.

Dario Castello. Italiensk tonsättare och violinist. Verksam i Venedig under den tidiga barocken. Ledande gestalt när det gällde att omforma den ålderdomliga instrumentala canzonan till den modernare sonaten.

Dietrich Buxtehude. 1600-talets Nordtyske gigant. Antagligen född i Helsingborg, som då var en del av Danmark. En av de största producenterna av klavér- och kyrkomusik. Orgelvirtuos av Guds nåde. Beundrad av en enig samtid inklusive ingen mindre än Johann Sebastian Bach som fotvandrade till Lübeck för att höra mästaren spela

Medverkande:
Nils Erik Sparf violin, Björn Gäfvert cembalo och Pelle Hansen violoncell
Medlemmar av Drottningholms Barockensemble

Priser :

  • Entré inkl. kaffe o kaka: 195 kr

Platser kvar: Fåtal platser Köp Förköpet stänger: 2024-06-09 14:00

Slottet är inte tillgängligt för rörelsehindrade och har många trappor.

Mer information finns på https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/1600-talets-musik-med-drottningholms