Musikalisk höst i Hjorthagskyrkan

DSCF3311Drottningholms Barockensemble bjuder in till en ny, välklingande säsong i Hjorthagen. Nytt för i höst är att vi sätter fokus på våra olika instrument – ett i taget. Först ut är flöjterna, både på längden och tvären. Den 26 september kan du höra Drottningholmarna tillsammans med blockflöjtsvirtuosen Per Gross som solist. Sedan Per debuterade vid 15 års ålder har han hunnit utvecklats till en av Sveriges starkast lysande instrumentalstjärnor, med många internationella solistuppdrag och priser i bagaget.

Stanna gärna kvar efter konserten. Då hälsar vi vår hedersgäst för dagen välkommen:  flöjtprofessor Clas Pehrsson, som varit en av frontfigurerna inom den tidiga musiken i Sverige under fem decennier. Clas presenterar sin nya självbiografi ”En frilansande musiker” och boken kommer att finnas till försäljning för specialpris 200 kr. (Endast kontant betalning.) Passa även på att mingla och ställa frågor till ensemblens flöjtister! Läs mer om konsertprogrammet och höstens övriga konserter här.