Himmelska kantater med vårbuffé

guds_finger_moln_500pxNjut av tre mästerliga och himmelskt vackra Bach-kantater söndag den 22 maj kl. 16. Då gästas Drottningholms Barockensemble och Hjorthagskyrkan återigen av kören Olaus Petri Vocalis från Örebro.

”Även de av Bachs kantater som har ett allvarsamt budskap slutar alltid i en ljus och trosviss förtröstan. 
I denna konsert gäller det både BWV 146 (med sin stiliga orkestersinfonia!) som talar om de vedermödor vi måste ta oss igenom i livet och BWV 8 som vill få oss att begrunda vårt livs utmätta tid, medan hela BWV 17 genomsyras av en stor tacksamhet gentemot Gud för all godhet han visar oss människor. Den sistnämnda inleds med en briljant körfuga som anger tonen för hela kantaten”
 säger Mats Bertilsson, ledare för Olaus Petri Vocalis och dirigent för hela framförandet.

Efter konserten dukas traditionsenligt en lättare vårbuffé fram i församlingssalen. Glöm inte att boka både konsert- och buffébiljett om du avnjuta både musik och mat, välkommen!